Omplacering

Vi brinner för omplaceringshundar och att få ge dem en andra chans. Därför vill vi erbjuda hjälp till dig som söker en hund eller som av olika anledningar måste omplacera din hund. 
 

I mån av tid så kan vi erbjuda hjälp med omplacering av din hund. Vi vill dock göra klart att vi  inte arbetar med någon förening eller liknande utan helt på egen hand.

Det vi kan hjälpa till med är till exempel att lägga ut en presentation av din hund här på hemsidan för att nå ut till fler potentiella nya ägare. Vi kan också hjälpa till med utvärdering av nya ägare, och bara finnas där för dig när du ska ta ett svårt beslut.

I menyn till kan du se hundar som söker hem och hundar som har fått hem. 

Kontakta oss för mer info!

Utvärdering inför omplacering

Vi  kan också erbjuda hjälp med att utvärdera din hund inför en eventuell omplacering. Detta för att både du och en ny ägare ska känna er säkrare i ert beslut. Vi utvärderar hunden och skriver ihop en sammanställning av vad vi tycker. Denna sammanställning får både du och den nya ägaren ta del av, men vi reserverar oss för att hundar är individer och det inte alltid går att förutse hur de kommer att reagera. 

Kontakta oss för mer info!

När "bör" man omplacera?

Detta är en fråga vi får med jämna mellanrum och det finns egentligen inget bra svar på detta. Generellt brukar vi svara att om man känner att man gjort allt man kan utifrån bästa förmåga, men det inte fungerar längre så kan det vara en idé att börja fundera på omplacering. Om du, din familj och hunden mår dåligt av er situation så tycker vi att man bör fatta sitt beslut utifrån vad som är för hundens bästa.

Tänk på att det är ett stort åtagande att skaffa en hund och att vi inte på något sätt uppmuntrar till att skaffa hund, omplacera, skaffa en ny hund igen osv. Har man inte tid eller råd att träna med sin nuvarande hund så bör man inte heller skaffa en ny hund i hopp om att den ska "bli bättre".

Det kan dock uppstå situationer som ingen hade kunnat förutse och om hunden inte mår bra och det inte finns någon möjlighet att förbättra situationen inom en snar framtid, så kan omplacering vara ett alternativ.