Utredning av problembeteende

Kan din hund inte vara ensam hemma?
Jagar den allt som rör sig?
Gör den utfall mot andra hundar?
Är den rädd och osäker?
Har den något annat problembeteende?

Om du har en hund med ett eller flera problembeteenden så kan en utredning vara ett bättre alternativ än att gå kurs eller ta privatlektioner.
Du får väldigt mycket för pengarna.

 


Så går det till:
Inför vårt första möte får du ett veckoschema via mail. I detta ska du fylla i hundens dagliga aktiviteter.
Vi ses sedan hemma hos dig om det är möjligt. Då vill vi gärna träffa alla två- och fyrbenta i familjen för att skapa oss en bild av hur er familj ser ut. Här genomför vi sedan en intervju - vi frågar om allt som har med hunden att göra och du svarar, förhoppningsvis, helt ärligt på frågorna.

Vi vill inte utsätta hunden för sitt problembeteende om det inte är nödvändigt. I vissa fall kan det dock vara så att vi behöver se hur beteendet yttrar sig, för att kunna säkerställa orsaken bakom det. 

Nästa gång vi ses så är det hos oss (eller hos dig mot körersättning) och du får då ta del av en analys samt första delen i träningsplanen. Vi provar även på lite praktiska övningar.

Efter denna träff är det dags för dig att börja träna! Du följer planen och hör av dig till oss om hur det går. Generellt så bör det gå ca 4-6 veckor tills vi ses igen, men detta är väldigt individuellt. 

Vi träffas två gånger till, där du först får andra delen i träningsplanen och därefter den tredje, och sista delen. Vid varje träff ingår det även praktisk träning. 

Känner du att du behöver hjälp emellan dessa träffar (utöver mail- och telefonhjälp) så är du varmt välkommen att boka in extra privatträningar. Dessa får du då till ett reducerat pris.

Pris för en komplett utredning: 2 500 kr

Pris för extra privatlektioner: En lektion á 400 kr (ord. pris 500 kr)

Vad som ingår i utredningen:

 • En intervju på ca 1,5-2 timmar hos dig
  • ​Bor du inom 3 mils radie står vi för bensinkostnader
  • Bor du längre bort än 3 mil (enkel resa), så står du för körersättning med 25 kr /mil
 • Tre träffar á ca 1-1,5 timme hos oss
  • ​Vill du att vi gör hembesök står du för körersättning med 25 kr/mil, oavsett avstånd.
 • En sammanställning av intervjun och en träningsplan i tre delar - alltihop utskrivet och snyggt insatt i en mapp som du behåller
 • Mail-/telefonkontakt vid behov

Det går ca 6 månader från första intervjun till sista gången vi ses .
Detta är en omfattande utredning som tar tid att genomföra - allt för att få bästa möjliga resultat! Vi jobbar inte med så kallade "quick fix" utan går till botten med grundproblematiken. 

Bokning

Vänligen fyll i alla fält i formuläret. Under "meddelande" får du gärna beskriva lite kort vad det gäller för problem. 

 • Berätta kort om vad det gäller för problembeteende. Framför allt om det är något jag behöver tänka extra på när vi träffas.

  Om det finns fler (vuxna) personer i hushållet, skriv gärna deras för- och efternamn här.

Hundproblem?

Ett problembeteende kan vara ett beteende som antingen är till besvär för hunden själv, dess ägare, eller omgivningen.

Vid en utredning så kartläggs hela hundens liv. Detta för att hitta orsakerna bakom problembeteendet och jobba med dem, istället för att bara arbeta med symptomen.

Det finns alltid en orsak till att hunden beter sig som den gör, och du får här verktyg för att antingen ändra, ta bort, eller omrikta det oönskade beteendet.

Foto av: Shiwan Najmadin
Foto av: Shiwan Najmadin

"Wilma är/var högenergisk och super stressad. Hon blev så överexalterad över allt. Stenar, löv, fåglar,  människor verkligen ALLT!
Att ta det lugnt inomhus fanns inte för henne, hon klättra bokstavligen talat på väggarna. Kvittar vilken träning hon fick hon var aldrig nöjd och kunde aldrig ta det lugnt.
Att gå ut på promenader fasade jag för, hon drog som en galning, gjorde extrema utfall och jagade allt som hon hittade.
Ingenting var kul och det mesta kändes hopplöst med henne. Nya miljöer eller något som var nytt överhuvudtaget funkade inte.

Wilma har varit helt utfallsfri i en månad nu, inga utfall även om den andra gjort det.
Wilma går otroligt fint i kopplet alltid förutom om där skulle komma tex en kanin.
Ser wilma en katt, fågel, löv osv som hon tidigare jagat, så kan jag lätt bryta henne för att hon sedan ska skita i det.
Vilodagar är nog något av det bästa hon vet nu, hon har blivit en mästare på att bara ta det lugnt inomhus.
Vi har passivitetstränat och miljötränat mycket, så nu för en vecka sen var vi och gick i Malmö på värnhemstorget för att sitta där lite och kolla på allt. Sedan gick vi vidare till gågatan i Malmö/ Gustav Adolfs torg. Hon skötte sig exemplariskt.
Hon har blivit helt fantastisk på det mesta och nu känner jag oss redo för nästa steg vilket blir någon mer träning i form av lydnad/rallylydnad."


Nicole & hunden Wilma -2016

"Ett stort tack till Roxanne (Carpe Canis Hundcenter) för all hjälp vi fått. Nu är det inga bråk på våra promenader längre och vi har en otroligt bra kontakt med varandra."

Judith & hunden Prince -2015

"Jag har en dvärgpudel på snart 3 år som för drygt ett år sen gick en utredning gällande stress och jaktproblematik hos Roxanne. Mina huvudproblem var inkallningsproblematik och att min hund hade svårt att slappna av när vi var hemma.Jag fick användbara tips och övningar som jag regelbundet tränade på hemma mellan träningstillfällena. Min hund kan numera slappna av mer hemma, jag har lärt mig att känna igen varningssignalerna när hon tänker sticka samt vet all oftare när jag inte kan släppa henne exempelvis när det är för mycket vilt i skogen. Häromdagen såg hon en hare. En av de första sakerna hon gjorde var att vända sig mot mig för att få sin belöning. Då vet man att träningen går åt rätt håll. Tack Roxanne! "

Cecilia & hunden Tindra -2015

Erbjudande!

Du som har genomfört en hel problemutredning med din hund får i 6 månader 30% rabatt på privatlektioner och 20% rabatt på alla övriga tjänster vi erbjuder! 

Rabatten gäller i 6 månader från och med vår sista träff som ingår i utredningen!