Min ideologi

Min ideologi bygger på omtanke och respekt för våra djur. Vilja att utbilda sig, förmåga att inse när man har fel och mod att erkänna det.


Man blir aldrig fullärd och därför är det viktigt att hålla sig uppdaterad, dock ska man ha i åtanke att det senaste och trendigaste inte alltid är det bästa. Ju mer man läser, lyssnar, provar och lär - desto bättre blir man på att sortera ut relevant och trovärdig information.

I mina relationer med djur eftersträvar jag lekfullhet, samarbete och respekt – därför tränar jag endast med så kallade belöningsorienterade metoder. Jag arbetar skräddarsytt och anpassat efter individen med de belöningar som krävs för att motivera till ett bra samarbete och  en fin kontakt.  

Ledord för Carpe Canis Hundcenter:

  • TLC – Tender, Love, Care
  • Lekfullhet och glädje
  • Respekt, trygghet och empati

Varför?

En tankeställare: 
Är vi moraliskt förpliktade till att behandla våra djur på ett bra sätt?


Om ja:
Hur vet vi att djuren har det bra?


För inte så väldigt länge sedan tränade jag hund med traditionella, aversiva metoder. De jag hade träffat som förespråkade godis, klicker och liknande hade mest skrämt bort mig genom att berätta allting jag borde göra, men aldrig varför. Jag kände att jag inte alls hade något intresse av att testa massa nytt när det gamla ändå fungerade. Hade jag kanske, en enda gång, fått en ordentlig förklaring på varför jag borde prova så hade jag förmodligen gjort det tidigare. 

Men jag halkade till sist in på belöningsorienterad träning ändå, började utbilda mig och jag fick det förklarat för mig på en helt annan nivå än tidigare. Varför man kunde använda klicker, varför man skulle belöna, varför man inte skulle rycka i kopplet osv. Inte bara att man inte ska göra det. 

Jag är övertygad om både traditionella- och belöningsorienterade metoder fungerar för att uppnå ett resultat, men jag är inte övertygad om att de traditionella fungerar lika bra på sikt och ger ett lika bra slutresultat. 

Och helt ärligt, är det inte både roligare och trevligare (för både dig och din hund) att träna utan en massa tjat och bestraffni

Välj oss:

  • Så är det någon som kommer att bry sig om just dig och dina behov
  • Så kan du känna dig förstådd och aldrig dömd
  • Så får du äkta omtanke och tryggheten att vara dig själv
  • Så får du ta del av mycket dokumenterad kunskap