Den gamla hunden

Bokens namn
Den gamla hunden

Författare
Anders Hallgren

Utgivningsår
2004

Förlag
Bokförlaget Prisma
Först och främst så vill jag ge fotograen Eivor Rasehorn lite extra cred för alla underbara foton på gamla hundar. Boken är fylld med dessa fantastiska bilder och hon har fångat ”grånäsorna” på ett väldigt bra sätt.

Boken i sig har jag faktiskt inte sådär jättemycket att säga om. Författare är allas våran Anders Hallgren och det innebär såklart att boken är både bra och läsvärd. Lite extra mysig blir den just av att den handlar om den äldre hunden och alla som någon gång haft en gammal hund kan nog relatera till den. Jag har den i ett signerat exemplar och det tycker ju jag såklart är lite extra roligt!

Boken är välbehövlig tycker jag, men ganska basic. Den innehåller lite information om många områden och går även in på andra livsstadier. Det är såklart svårt att hålla sig till att enbart skriva om den åldrande hunden, eftersom man gärna vill berätta hur man lägger en bra grund också, men det gör att boken blir lite spretig. Den är dock lättläst och informationen är enkel att ta till sig.

Och visst är det något speciellt med visdomen i en gammal hunds ögon, men jag måste säga att det är en viss glorifiering av gamla hundar i den här boken. ”Allting kommer att lösa sig” känns som en återkommande mening och visst kan mycket lösa sig när hunden mognar och blir äldre – men långt ifrån allt. Har man till exempel en hund med problem så försvinner dessa problem sällan av sig själv. I alla fall så bidrar denna ”glorifiering” också till bokens mysfaktor och stör egentligen inte så mycket.

Jag rekommenderar boken till alla som är nyfikna på mer om hur man kan göra livet bättre för sin åldrande hund!

Den får av mig 3,5 Max'ar av 5 möjliga!

JAG GER BOKEN 3,5 MAX'AR AV 5 MÖJLIGA
JAG GER BOKEN 3,5 MAX'AR AV 5 MÖJLIGA